Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

J@kub17

15. 6. 2009 18:30
:///

nedělil bych striktně města x vesnice.. je to zavádějící.. co se týče základky je to spíše naopak.. nicméně gymnázia jsou ve městech lepší ( v tom má autor pravdu).. ale i tak se gymnázia, co se týče kvality výuky, horší.. viz. zkušenosti s Gymnáziem Jiřího Wolkera v PV... (například studentům nabídla jen lehčí verzi státních maturit, což je naprosté selhání vedení školy)

0 0
možnosti
W

www.evlada.cz

15. 6. 2009 18:17
To je ale blbost...

Vesnice nebo mesto je to na jedno brdo..  Vrtochy deti a rodicu resi ucitele od 89. Predtim se zase resila protekce a tak..Jinak plat ucitelu je umerny prumernemu platu..Stejne jako v zapadnich zemich.  Nebo snad chcete rici , ze si ucitele vydelaji u nas v mensim pomeru k prumernemu platu nez v jinych zapadnich zemich..Az tu bude vetsi prumernej plat bude tu i vetsi plat ucitelu..Ucitel v soukrome skole..Je neco jineho.Ve skole statni je to statni zamestnanec, kteryho plat je adekvatni stavu zeme...Ja nevim jestli je diference v kvalite maturit na jednotlivejch skolach nejakej problem..Proc by mel bejt..Na nekterych skolach jsou maturity narocnejsi a nekde mene. Nektera skola aspiruje na vychovavani budoucich vysokoskolaku a nektera skola   vypousti  stredoskolaky rovnou do procesu... Nedovedu si predstvit nejaky homologovany skolstvi..Ani vysoke skoly nejsou vsechny stejne a kvality..A stejne kazda prace potrebuje jinou kvalitu lidi. 

0 0
možnosti
W

www.evlada.cz

15. 6. 2009 18:17
Re: To je ale blbost...

Dulezite je aby skolstvi nezastydlo jako celek a aby se v prumeru zlepsovalo adekvatne potrebam, nejaky skokovy hu deme na medveda je k nicemu...

0 0
možnosti
L

littlemisssunshine

15. 6. 2009 17:50
S tim,ze vesnicke skoly jsou horsi nesouhlasim

Do nasi mistni skoly jdou 2 mistni deti a zbytek (19) je z mesta. Prihlasilo jich z mesta celkem 70, bere se 21. Ono totiz zalezi, jake jmeno si skola udela. Zakladni skola ve vedlejsi vesnici ma misto pro 20, ale prihlasilo se jich pouze 8. Nevim, jestli se to dela i v CR, ale zde jsou i tzv League Tables, podle kterych se muzete podivat, jak na tom skola (akademicky) je. Mozna, ze podobny system by fungoval i v CR.

0 0
možnosti
HV

honza vlk

15. 6. 2009 17:58
Re: S tim,ze vesnicke skoly jsou horsi nesouhlasim

totéž píšu o příspěvek níže, celý jeho článek je blábol, komu není shůry dáno, v apatyce nekoupíš LOL

0 0
možnosti
HV

honza vlk

15. 6. 2009 17:46
máš v té úvaze chybu

v kauzálním řetězci jsi napsal "Vesnice trpí mnohem více, než města", není to pravda, tabulkový plat 20k na vesnici je jako 40k ve městě, tedy na vesnici naopak jsou na tom učitelé komparativně lépe, než ve městě

protože stavíš své úvahy na nedomyšlených argumentech, jsou chybné a tedy nemá smysl je číst

když máš tak rád kauzality: "ode mě žádná karma"

RvRvRvRvRvRv

0 0
možnosti
OU

15. 6. 2009 22:42
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
HF

herdekflek

15. 6. 2009 17:26
Nesouhlasím....

Nesouhlasím s vaším pohledem. Nelze obecně říct, že vesnické školy jsou horší. Můžu argumentovat proti a to silně.

"Za mrskou almužnu?" Tam jste se sekl. Na kterou školu jste chodil?

0 0
možnosti
HF

herdekflek

15. 6. 2009 17:29
Re: Nesouhlasím....

Ale na druhou stranu - pokud nechceme nechat maturitu zcela zdevalvovanou, je třeba státních maturit.

0 0
možnosti
MC

sualk

15. 6. 2009 17:20
V mnohém by se dalo souhlasit.

Vážený autore, peníze chybí v každém odvětví a povyšovat jednu profesi nad druhou vede pouze do ekonomického zhroucení. Toto co zde popisujete je dané převážně výchovou v rodině rodiny. Pouze rodina musí vědět co je, kdy v čase potřebné a nejdůležitější. Učitelé jsou jako ostatní profese. Některý učitel je lepší jiný horší. Poznal jsem to nejednou při studiích svého syna. Pochopil jsem tehdy co je pro mě nejcenější, proto jsem celý život spořil na vzdělání svého syna a musel jsem se i přestěhovat. Dnes je syn na VŠE v Praze a stále ho podporuji a nikdy těchto peněz nelituji. Jak člověk stárne je investice do zdraví další dobdou investicí. Chtěl jsem Vám jenom naznačit, že pravicoví voliči tuto zodpovědnost mají, protože stát rozhodně není schopen pokrýt všechny požadavky občanů. Vést děti k zodpovědnosti je výhrou vyspělých demokracií. Vést své potomky tak, že vše si nakradeš od bohatých, jak nám to ukazují lídři levicových stran je vědomé loupežnictví, kterému říkají sociální stát.

0 0
možnosti
MU

Mira UL

15. 6. 2009 17:07
Rozvrat školství

předznamenává rozvrat civilizované společnosti. Politici, kteří rozvrátili školství, rozvrátí hravě i celou společnost.

miroslav.vojta@volny.cz

0 0
možnosti
AF

Toli

15. 6. 2009 16:36
Slávistický homelessák - bývalý

R^R^

Ač sám nejsem učitel, jsem z učitelské rodiny s dlouhodobou tradicí.

0 0
možnosti
AA

Saša

15. 6. 2009 16:28
Je to všechno vcelku prosté.

1. Na zavedení "státní maturity" byly vyčerpány peníze z EU a tak aby se nemusely vracet, státní maturity se zavedou. I kdyby se všichni na hlavu stavěly, zavedou se. Hotovo šmytec.

2. Kvalita školství nezávisí ani tak na množství peněz do systému pumpovaného jako spíše na diferenciaci objektů vzdělávání. Dokud se budou chytří vzdělávat spolu s blbými, nebude výsledek stát za nic.

3. Když má každý blb maturitu, je každá maturita bezvýznamná blbost.

0 0
možnosti
  • Počet článků 42
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2221x
Kromě občasných lehce laděných článků bych rád s čtenáři prodiskutoval témata, která mě zajímají. Předem děkuji za přínosné podněty i za vtipné chvíle strávené při pročítání příspěvků "profesionálních" diskutérů.