Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Y

yesman

30. 5. 2009 8:12
dobrý postřeh

Tento článek má v mnohém pravdu. Paroubek a jeho parta představují něco nehybného, silového, a dost podlého. Ale v mnoha oblastech je to podobně. V ČR je běžné, že mladý absolvent vysoké školy zůstane na téže škole jako asistent, pak jako docent, a možná i profesor. O stáže v zahraničí zájem nemají, ale mají rádi svůj klid a jistotu. Jsou staří již po absolvování školy. Budou nejspíš volit ČSSD.

0 0
možnosti
N

notebook.r51

30. 5. 2009 8:47
Re: dobrý postřeh

V Japonsku bývá zvykem, že se pracuje u jedné firmy celý život. U nás se staví domy, které vydrží sto let, Jinde do první větší vichřice. Jsou země, kde pravnuk žije tam, co žil jeho praděd. A neoznačoval bych to jako špatné. Běda, kdyby mu tu půdu chtěl někdo vzít či vnucovat mu svoji kulturu - viz Afghánistán. Vylámali si zuby Britové, Sověti, Amíci... Jiný kraj, jiný mrav. To není dobře nebo špatně, to je jinak. A zcela nejpravicovější by bylo nechat to žít a starat se o vlastní prospěch. Proč tomu tak není?

0 0
možnosti
K

KocourkovNews

30. 5. 2009 8:06
Škoda vajíčka, které padne vedle

Pravidlo, že o věcech veřejných se v civilizované společnosti rozhoduje v přítmí paláců prostřednictvím osvícených tribunů lidu, funguje více či méně úspěšně v zavedených demokraciích. Ledaže nevím o žádné, která by strávila exoty typu odpudivého demagoga Jiřího Paroubka. V jeho případě zejména platí, že škoda je vajíčka, které padne vedle. Vice:

http://czech-bohemia.blogspot.com/

0 0
možnosti
PN

lynxxx

30. 5. 2009 6:27
Není to střet generací,

i když se to tak může jevit. Je to boj o místo na slunci. Na něm chtějí být mladí i staří.

Jedni si věří, že si vybojují pěkné místo sami a druzí vědí, že to stojí moc úsilí a tak radši uvěří někomu shůry pověřenému než sobě. Ten  pověřený jim slíbí, že donutí ty na slunci, aby se střídali s těmi ve stínu (některý dokonce slíbí, že budou pořád na slunci bez ohledu na to, že slunce v noci nesvítí a občas zajde i přes den).

Ti druzí se nejen nenamáhají si své místo na slunci najít, ale ani se nenamáhají racionálně posoudít, zda to co je jim nabízeno jako místo na slunci, je opravdu na slunci. K tomu je třeba cca. 8 let, aby poznali, že jsou pořád ve stínu a že nemá cenu k těm volbám chodit. Zase až do chvíle než někdo nový vzbudí novou naději.

0 0
možnosti
S

stafl

30. 5. 2009 2:31
Myslíte to dobře, ale

je to poněkud těžkopádná konstrukce ta vaše definice. Myslím, že není nutné křivit pojmy "mládí" a "stáří" nějakým souhrnem lidských vlastností, které jak z vašeho článku vyplývá, s věkem nic společného nemají. Jsou to prostě různé lidské vlastnosti, které mají lidé různého věku. A tvrdím, že významy slov musíme dobře hlídat. To je totiž ta trochu nenápadná  Paroubkova a Rathova zbraň, která možná trochu podvědomě vzbudí u citlivějších lidi - a to jsou právě lidé spíše mladší, pocit bezmoci. Tou zbraní je naprosté otáčení významů slov a událostí, v čemž jsou tito demagogové mistry. A tak vytvoří obraz - mladík s vajíčkem = fašista. Ale přitom to co chtějí a co dělají, to je špatné a nemorální a extremistické. Proti takovému brutálnímu otáčení smyslu věcí je potom velmi těžké najít kultivovanou obranu. Oni ji vždy bravurně otočí. Mám s takovými lidmi celkem bohaté zkušenosti. Vajíčko je dobrý argument. A ti dva výše jmenovaní jsou opravdu nebezpeční. I když to tak každému teď nepřipadá.

0 0
možnosti
S

stafl

30. 5. 2009 2:48
Re: Myslíte to dobře, ale

Pozn.: tím, že píšu, že vajíčko je dobrý argument nemyslím, že vajíčko natvrdo je ještě lepší argument. Ne - vajíčko je konečná.

0 0
možnosti
BH

habit

30. 5. 2009 1:20
... skvělý postřeh...

... je to tak, každý máme vedle fyzického věku věk mentální, který se ale promítá i do naší fiziologie....

...a tak potkáváme pětadvacetileté dědky, kteří berou život jen jako poklidnou přímou cestu k cíli plnou jistot a prosperity (přičemž koneřným cílem, přiznejme si to, je smrt)...

....a sedmdesátileté mladíky, kteří berou život jako řadu výzev a cílů, které stojí za to zdolat nebo se o to aspoň pokusit bez ohledu na riziko...

... přitom levicem jejímž ideálem je pasivita a absolutní závislost jedince na společnosti, je paradoxně vnímána jako pokroková...

.. a je tu ještě jeden zajímavý aspekt - všiměte si, že levici preferuje převážně vyšší váhová kategorie... ostatně je to vidět už na pódiu...;-D

0 0
možnosti
MB

Milan Brlík

30. 5. 2009 1:29
Re: ... skvělý postřeh...

;-D to jo ... :) Na druhou stranu třeba "levice" tady v Anglii je trošku jinde - kdybych mohl volit do parlamentu tady, určitě byl se dlouho nerozmýšlel. Ať žije Labour! :-) S naší ČSSD má však pramálo společného ... možná i proto, že si svou krizí prošla už hodně dávno a Británie za to zaplatila vysokou daň ve formě úpadku, hospodářské recese, šílené nezaměstnanosti a následných experimentálních "reforem" Thatcherové a Majora (taky měli svá pozitiva, samozřejmě).

0 0
možnosti
QS

Qaramay Shehri

30. 5. 2009 1:08
Diky

Cau Milane,

napsal si to fajne. Presne jak pises, tak to citim taky. O veku to neni - je to o celkovym mysleni cloveka. Pis takhle dal. Na ty blaboly co pisou ty "stary" nereaguj, skoda tvyho casu...

0 0
možnosti
MB

Milan Brlík

30. 5. 2009 1:30
Re: Diky

Zdravím - kdo to je ten Quaramay Shehri? :-)

0 0
možnosti
K

kaktusak

29. 5. 2009 23:56
Generační střet? Přání otcem myšlenky.

Ve skutečnosti jde o střet slušných mírumilovných občanů s davem pravicových nevychovanců. Bouřit proti Paroubkovi by se každý mohl civilizovaně při volbách.

Stáří popisujete jako konzervatismus, mládí jako pokrok, to sedí. Ve volbách půjde o střet konzervativní pravice s pokrokovou levicí.

0 0
možnosti
LT

Frantisek Koudelka

30. 5. 2009 0:04
Re: Generační střet? Přání otcem myšlenky.

Plný souhlas. Já jsem za posledních 5 let přijal do zaměstnání 7 lidí a to mezi 20 a 40 lety, z toho 3 absolventy. Sám mám 47 a pracuji převážně s kolegy ve věku 50-60 let. Pro mne je podstatou a předpokladem pracovní  výkonnosti jednak slušnost a jednak inteligence a schopnost komunikace a týmové práce. Vítězný, pokrokový  a po anglicku tzv. "driveový" je mi k ničmu, je-li doprovázen primitivismem a neschopností diskuse či komunikace (což je přesný obrázek "vrhačů vajec").

0 0
možnosti
PN

petacx

29. 5. 2009 23:20
a co takhle Nacionalni Socialiste - to ma teprve stavu !!!

Proč vadí ČT "Příběh Rudého zla" The Soviet Strory  8-o  ;-€  8-o 

http://www.mzda.blogspot.com/2009/03/proc-ct-vadi-pribeh-rudeho-zla.html  

8-o   8-o   8-o      joooo socialismus a asocialni demokrate  :-/

0 0
možnosti
PN

petacx

29. 5. 2009 23:23
Re: a co takhle Nacionalni Socialiste - to ma teprve stavu !!!

Příčinou krize je v první řadě opět kolaps amerického a světového socialismu! 8-o

Kolaps amerického a světového socialismu 8-o

Finanční krize a její 100 let ignorované vysvětlení 8-o 

http://www.mzda.blogspot.com/2009/01/pricina-hospodarske-krize.html

0 0
možnosti
H

hnupobijce

29. 5. 2009 22:45
No

pisete ...Vajíčková kampaň, více než cokoliv jiného, poukazuje na stále více patrný střet generací - zejmena vsak poukazuje na pokleslou moralku v teto dobe.Mate divne nazory,jsem rad ze mezi lidma jako jste vy neziji.Rv.

0 0
možnosti
W

www.evlada.cz

29. 5. 2009 23:20
Re: No

Vajickova kampan ..ukazuje predevsim na kratkozrakost par pitomcu... A v TV bylo na nich dobre videt, ze jim to mozna i doslo jaky troubove to jsou..Je to , ale uzitecna lekce pro dalsi.. VIdet sam sebe , ze vypadam jako nacek pochodujici kolem cikanskejch baraku,to  by melo ty chytrejsi odradit...

0 0
možnosti
W

www.evlada.cz

29. 5. 2009 21:23
Mladej-starej,cernej-bilej,chudej-bohatej,chytrej-blbej.

Tak takhle to presne neni. :)... Utoky na Paroubka a CSSD jsou symbolem, smeru politiky a mezilidskejch vztahu v CR. Je symbolem nevyzralosti vsech. Mladi egomaniaci napumpovani ideologickejma zvastma o uspechu, kteryho vetsina znich nikdy nedosahne, proti lidem kteri jsou radi , ze jsou radi a vedi , ze je vyrazne lepsi zivot nikdy neceka.. (a maj pravdu). I ta chaoticka priroda vi , ze v rozmanitosti je nejvetsi sance na preziti. A ceho je v prirode nejvic. .Tech co jsou zrani a konzumovani.A predatoru je vzdy omezenej pocet. A pokud se premnozej vsechno sezerou , pak se chvilku zerou mezi sebou a vychcipaj(presna paralela dnesni krize). A vsech krizi , valek a dalsiho svrabu v historii.  Spolecnost bude fungovat jen tehdy kdyz bude vyvazena, tzn bude predatoru akorat, a zaroven bude dost vypasenejch kravicek. Ale kravicka se vypase, kdyz ma co zrat a neni ve stresu, a neni moc vystrasena..Kdyz se totiz vystrasi, tak udupe vse kolem i tak obavany predatory.Cerno bilej pohled na svet.

0 0
možnosti
W

www.evlada.cz

29. 5. 2009 21:27
Re: Mladej-starej,cernej-bilej,chudej-bohatej,chytrej-blbej.

nikam nevede..Svet plnej ruznejch barev je nase budoucnost.A kdyz budeme mit stejsti mozna se se nakombinuje nejaka nova krasna barva. To plati..od politiky  , nabozenstvi az pro vedu...Tzn stop temhle cernobilejm  rychlo pravdam, nez na to dojedem.

0 0
možnosti
  • Počet článků 42
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2221x
Kromě občasných lehce laděných článků bych rád s čtenáři prodiskutoval témata, která mě zajímají. Předem děkuji za přínosné podněty i za vtipné chvíle strávené při pročítání příspěvků "profesionálních" diskutérů.