Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
H

Hariet

30. 5. 2009 10:54
Pitomost

Není Vám trapné, napsat takový článek, mladý demagogu? Asi ne, když jste tady dal své rozumy, "moudrost" v šanc. Staří jsou zaostalí a konzervativní, mladí jsou průbojní a vidí do dálky? No, někteří mladí jsou i krátkozrací - tolik brejlatých za našeho mládí nebývalo.......A kromě toho - všichni nejsou stejní, všichni vajíčkové extempore neschvalují, ani nejsou sprostí vůči starým lidem , jako vy a Vám podobní. Znám i takové. A to, co se událo minulý týden, je přesně podle hesla "rozděl a panuj". Rozeštvat  občany (generačně) - a pak pohodlně vládnout. To je ten pravý důvod... ;-O

0 0
možnosti
JK

MiroTR

30. 5. 2009 11:32
Re: Pitomost

A v čem nemá pravdu ?  On nepsal, že staří jsou zaostalí, naopak - že starý může mít "mladé" názory a mladý se může chovat jako zapšklý stařec.

0 0
možnosti
MK

sarumánek

30. 5. 2009 10:43
to jste mne pobavil

Zdá se, že "staří" jaksi nemáte rád, co? Vzhledem k vašemu věku to lze chápat, ale jen pro upřesnění - "stáří" je už od dávných věků bráno spíše jako věk moudrosti, nadhledu, uklidnění, zralosti a "mládí" jako věk "krásné" zmatenosti, nerozvážnosti, sobectví a hýření. A je to, myslím, mnohem blíže pravdě. Váš "střet" nemá nic společného se stářím a mládím, Paroubek není ani (narozdíl třeba od Schwanzenberga nebo Havla) příliš starý. Akorát nemá smysl pro humor, je nabubřelý, egocentrický, přízemní a nesnášenlivý. Ale to nemá se stářím co dělat - ohromnou spoustu takových lidí najdete i mezi mladými, možná i více. Věřte tedy, že zhnusení z určitého druhu politiky, určitého druhu lidí a charakterů nemá s generacemi a věkem vůbec co dělat.

0 0
možnosti
JK

MiroTR

30. 5. 2009 11:33
Re: to jste mne pobavil

Já jsem to pochopil tak, že myslí staré myšlením a názory, ne věkem. A s tím plně souhlasím.

0 0
možnosti
PN

jirkanovaksuperchlapik

30. 5. 2009 10:33
Pane autore, nemáte pocit, že

toho Paroubka jaksi přeceňuje? Takovou moc bych o které hovoříte bych mu opravdu nepřipisoval. Vůbec příznivci ODS ho hrozně démonizují a přeceňují jeho význam. Je to zvláštní.

0 0
možnosti
MB

Milan Brlík

30. 5. 2009 12:19
Re: Pane autore, nemáte pocit, že

jak už jsem psal výš - nepřeceňuji ho, naopak. Mám pocit, že kdyby se dostal k moci, tak kromě velkohubých prohlášení neudělá vůbec nic. A to by byla větší tragédie, než kdyby se pokusil o nějaké reformy, jelikož je to ideolog, ne pragmatik. Já například s některými prvky sociálního státu souhlasím, ale nesmí se prosazovat pod rouškou ideologie - jsou i jiné důvody, čistě ekonomické a pragmatické, které odůvodňují prvky sociálního státu ... ve zkratce - to, co mi zde vyčítají někteří čtenáři - tj. dualistické vidění světa - přičítám Paroubkovi. Pro něj je prostě socdem dobro a neoliberalismus zlo. A to je ideologie. Nic ovšem není černobílé, že jo.

0 0
možnosti
D

Divoký

30. 5. 2009 10:21
Paradox

Zatím co modernizace ČSSD se zaměřením na mladou generaci byla jedním z cílů nové Paroubkovy strategie,skutečnost dokumentuje plýtkost jeho prohlášeních,které jsou jen prázdnými populistickými plky,které mají uzchlácholit členskou základnu.Za marasmus ČSSD,která si do čela postavila demagoga a manipulátora,který kašle na občany i stranu může jen a jen členstvo.To čeká,zda obhroublý arogantní styl Paroubka přinese koryta,či nikoliv a pak s ním příp.zúčtuje.Je to vypočítavost,co dovoluje vládnutí straně tímto mocichtivým individuem vč.nohsleda Rátha,který je socanem asi jako já čínským kloboučníkem.

0 0
možnosti
MB

Milan Brlík

30. 5. 2009 12:20
Re: Paradox

K tomu nemám co dodat! Přesně jste to vystihl.

0 0
možnosti
D

dedko

30. 5. 2009 9:05
To není konflikt stáří s mládím !

To je konflikt  s hlouposti pana Paroubka!

Pan Paroubek neumí dělat moderní politiku sociální demoktracie. On je prostě z tohoto pohledu politicky naprosto sterilní ! Chybou současného vedení soc. demokracie je prostě fakt, že sami neví, co obnáší moderní sociální demokracie a jaká je její náplň.

0 0
možnosti
PN

lynxxx

30. 5. 2009 9:14
Re: To není konflikt stáří s mládím !

No to je Paroubkovi fuk. Jemu nejde o nějaké myšlenky nebo dokonce o osud jeho voličů. Je mu jde o místo na slunci - ať už jde o moc, prachy nebo oboje. To je smyslem jeho činění a tomu je vše podřízeno. A nedělá to špatně.

A nepopírám, že není sám.

0 0
možnosti
J

jantcha

30. 5. 2009 9:00
Svata slova :)

A takoveto myslenky by meli nasi spoluobcane povinne poslouchat alespon jendou tydne! Jako v kostele! :)))

0 0
možnosti
MB

Milan Brlík

30. 5. 2009 12:23
Re: Svata slova :)

Toš to zase nee. :-)

0 0
možnosti
N

notebook.r51

30. 5. 2009 8:52
U generačních střetů bych položil provokativní otázku

Jak to, že komunisti (před dvaceti lety "strana důchodců", tedy šedesáti- a víceletých) za celou jednu generaci nevymřeli a jejich voličů dokonce ani nějak neubývá?

0 0
možnosti
HF

Henry Ford

30. 5. 2009 8:59
Re: U generačních střetů bych položil provokativní otázku

Ten prohnilí kapitalismus sebou přinesl prodloužení života. A není pravda že to byly 60+. Já si pamatuji z 90 let  když jsme bouchal ve fabrice, že z komunistů celkem dost uchcávali lidi kolem 40, 50 let. Takže to bude trvat ještě min. 20 let než zmiznou, ale spíš nikdy.  Vstanou další bojovnici, protože generace co je nezažila je možná začne brát jako možnost.

0 0
možnosti
PK

Asenad

30. 5. 2009 8:43
To je zase hloupej článek

v posledních volbách(2006) měla ČSSD skoro ve všech věkových kategorii kolem 30-40% a tam kde ztrácela byli mladí, ale to se dá pochopit. Mladí 18-25 a prvovoliči dávají stabilně více hlasů ODS A kupodivu více důchodců dali hlas ODS(ne o moc(slíbená 1000 co se nakonec nekonala) Dělníci zase dtrivě podpořili ČSSD tak jako vysokoškolácí ODS. Paroubek zkrátka není zádná ikona generačního střetu. Mě je 37 let a volím je od roku 1992

0 0
možnosti
HF

Henry Ford

30. 5. 2009 8:49
Re: To je zase hloupej článek

Tisícovka se konala.Už teď je to víc než 1000.  Do konce řádného volebního období by se pravděpodobně konaly i dvě. 

0 0
možnosti
N

notebook.r51

30. 5. 2009 8:33
Nechuť pramení možná odjinud

Paroubek pro mladé vypadá jako jejich otec (a bohužel se tak taky chová), pro nás starší pak jako soudruh náměstek (a bohužel se tak taky chová). Já to s vámi myslím přece dobře. Já mám, soudruzi, na věc svůj názor, a to tak, že názor správný. Nejde o generační střet, jde o nechuť nechat se dirigovat někým jiným, kdo "nejlíp ví, co je pro mě dobré". A wowowotom to je. (Btw v tomhle smyslu je Klaus "mladší" ve vztahu k Bursíkovi). Jinak karma.

0 0
možnosti
MB

Milan Brlík

30. 5. 2009 12:26
Re: Nechuť pramení možná odjinud

jojo, taky už mě párkrát napado, že jsem použil ne úplně vhodný příměr s tím mládím a stářím.

0 0
možnosti
C

Candy73

30. 5. 2009 8:24
Vcelku souhlasím

Vystihl jste to.V rodině mám jednu babičku s dědou,kteří jsou ti,kteří vystihují pojem "stáří"-necestují,byt´ by mohli /zdraví i peníze mají/,nic nového je nezajímá,všichni jim ubližují a hle volí levici.Pak je druhá babička s dědou,v podstatě stejného věku a ti jezdí pravidelně na výlety,jsou optimističtí a zajimají se o budoucnost a světe div se,ti volí pravici. S nimi si pohovořím jako s vrstevníky,až jim někdy ten přístup k životu závidím! A proto méně breku a pozitivní přístup do kapsy pro každého z nás,hlavně u volebních uren!

0 0
možnosti
  • Počet článků 42
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2221x
Kromě občasných lehce laděných článků bych rád s čtenáři prodiskutoval témata, která mě zajímají. Předem děkuji za přínosné podněty i za vtipné chvíle strávené při pročítání příspěvků "profesionálních" diskutérů.