Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Komik1

3. 9. 2009 11:59
Produkt dneška

Chlapče ty nejenom,že účelově lžeš,ty i podvádíša odvádíš.Ze článku se ti ztratila věta o úspoře 7 liber za měsíc.Záhada?Nemyslím.Píšeš o tisících korun úspor měsíčně.Účelová lež.Tobě je všechno ukradené.Já mám pravdu vždy a ve všem. A budu mít. Nikdy jsem nic takového netvrdil, ani nepsal.To jenom ty  všemu rozumíš a jsi nad věcí.Ty ze sebe, když nevíš kudy kam,uděláš chudinku ubližovanou.ty nesneseš, když s tebou někdo nesouhlasí.Ty se tady pasuješ do role všeznalce a plácala po ramenou.Přitom jsi jenom obyčejný, namyšlený  zmetek, bez jakéhokoli vychování.

0 0
možnosti

Milan Brlík

3. 9. 2009 18:11
Re: Produkt dneška

Vaše jméno prosím?

0 0
možnosti

nyny.

2. 9. 2009 15:53
no promiňte

Každý rozumný člověk sice má rád věci úsporné, ale nikoli na úkor kvality života. A žárovky jsou zrovna ten problém. Vy máte to štěstí, že jste mladý a zřejmě máte bezchybný zrak. Všechno povídání, jak jsou spořivky stejně komfortní zkrátka je lež. Vydávají méně světla a světlo je jiné, takže já které stačila v lustru stovka když se zrovna nedala sehnat 150 nebo ekvivalent v počtu menších žárovek zkrátka ve spořivkách špatně vidím. A ne jen to, cítím se ve tmě, protože jsem šeroslepá, takže ten nedostatek světla v místnosti, kde jsem musela pořídit dva víceramenné lustry , na mne psychicky působí velice špatně. Rozhodnutí ohledně žárovek je drzost a sprˇosťárna. Lednička s vyšší spotřebou či nižší spotřebou či pračka, dají službu stejnou, ale světlo tedy rozhodně ne.Nevíte o čem mluvíte. Možná na to jednou přijdete.

0 0
možnosti

Milan Brlík

3. 9. 2009 18:16
Re: no promiňte

Je to možné ... mám opravdu vborný zrak a vidím výborně i ve tmě. Už několikrát se mi stalo, že jsem zapomněl zapnout v noci světla na autech a většinou, např. v noci v lese, vidím mnohem líp než ostatní. Takže tohle možná "vidím zkresleně". Já jsem si prostě spočítal, že ročně ušetřím tisíce korun na elektřině a to bylo pro mě určující. Pan Komik1 to sice nechce pořád nějak přijmout, ale je to tak.

0 0
možnosti

Komik1

2. 9. 2009 10:53
Zase trošičku lží.

Sám přiznáváš úsporu 7 liber měsíčně,za elektřinu.To je při dnesním kurzu. asi210,-Kč.Kolik 100W žárovek by se muselo změnit na tak zvané úsporky,aby průměrná rodina ušetřila tisíce korun měsíčně za elektřinu? Jak píšeš.Malá účelová lež.Že ano?Dál, to že tebe nebolí hlava nebo oči z úsporek, neznamená, že nebolí ostatní.Mě třeba ano.A to jsem si úsporky koupil ještě v době,kdy ty jsi nevěděl, že existují.

0 0
možnosti

Milan Brlík

2. 9. 2009 15:53
Re: Zase trošičku lží.

210 Kč x 12 = 2520 Kč - musíte vzít v potaz, že v UK jsou ceny elektřiny vyšší a ceny žárovek nižší. A článek není o žárovkách. Ty jsou mi celkem ukradené, stejně jako nařízení EU. Jednou jsou nařízení dobrá, jindy zase kontraproduktivní. Mně se třeba zrovna nařízení o žárovkách líbí, už jenom proto, že nezakazuje všechny žárovky plošně. To, že se u nás nedá za rozumnou cenu sehnat dobrá úsporná žárovka, ze které nebolí oči a která vydrží několik let, je věc jiná a že to EU přehlíží není překvapující. Ale jinak máte samozřejmě naprostou pravdu. Úplně ve všem, vždycky jste měl a vždycky mít budete ...

0 0
možnosti

Kruxminor

2. 9. 2009 8:40
Odpadní teplo...

a co pasivní domy, ve kterých bylo počítáno i s "odpadním" teplem žárovek, které přispývají k vytápění vnitřního prostoru? Ať se na to dívám z jakékoliv strany, ten zákaz mi přinde úplně z cesty a pan autor článku jen bezhlavě kope do člověka, který na něj působí jak červený hadr na býka.

Lidé jsou svéprávní a moc dobře ví, kde úsporky upotřebí a kde ne. Koho znám, doma úsporky má v místech, kde to má smysl. Ale cpat úsporky všude tam, kde je to bezpředmětné a z pohledu uživatele nevýhodné, protože na trhu žádné jiné zdroje světla než úsporky nebudou, mi přinde tak nějak hloupé. A kecy o úsporách elektřiny a následnému omezení vypouštění CO2 do ovzduší si ekoteroristi můžou strčit do sedinek, protože čím složitější technologie, tím větší náklady na výrobu a logicky i větší ekologická zátěž na přírodu. Takže o ekologii to ani tak nebude, spí v tom budou opět a zase prachy...

0 0
možnosti

karel60

1. 9. 2009 20:55
Nepropadejte skepsi.

Nařízení EU pouze zakazuje prodej mléčných žárovek a žárovek s příkonem 100W a více (od 1.9.2009) pouze pro DOMÁCÍ použití, tedy nebudou v maloobchodním prodeji (po doprodání zásob). Ve výrobních prostorách, společenských a kulturních místnostech, v nemocnicích apod. se budou dále používat a montovat. Tito provozovatelé nenakupují v maloobchodu, ale u velkoobchodu, který je nadále povede stejně, jako je budou výrobci vyrábět. Tak se opět vrátíte do socialismu s heslem "kdo nekrade, doma nesvítí".

0 0
možnosti

Karl Novak

1. 9. 2009 18:06
Nesouhlasím s diktátory !!!

Že prý :  "Snad každý rozumný člověk ví, že úsporný spotřebič je lepší než ten,

který energií plýtvá."

Co je komu po tom jestli já chci plýtvat !!!  Možná autor chodí pouze pěšky, pije vodu z jezera a nebydlí v domě.

To všechno totiž nevede k podle něj k plýtvaní.

To já rád použiji výtah i auto. Ovšem nebudu mu v jeho životním stylu bránit. Pokud on nebude strkat nos do mého.

0 0
možnosti

Milan Brlík

1. 9. 2009 18:47
Re: Nesouhlasím s diktátory !!!

Kromě toho, že mám doma úsporné žárovky, žiju pravděpodobně úplně stejně jako vy.

0 0
možnosti

venda44

1. 9. 2009 18:03
Pan Klaus

Pan Klaus se vůbec nepotřebuje zviditelnit. Pouze, a to zdůrazňuji, že oprávněně, kritizuje jedno z nesmyslných nařízení slavné Evropské unie.

Tam jakýsi tupec přišel na to, že když existují tzv. úsporné žárovky, tak proč a nač by byly klasické. Z pohledu od úřednického stolu to vypadá docela logicky. Ale pravda je bohužel někde jinde. Klasické žárovky prostě ve spoustě případů nelze nahradit ničím jiným. Že to neví úředník s razítkem je snad ještě omluvitelné. Ale že mu to odkýve spousta dalších přicmrdávačů a patolízalů je napováženou.

Takhle to zkrádka dopadá, když se k moci dostane blbec. Ale nezoufejme. Bude hůř.

0 0
možnosti

pepinuvhrnec

1. 9. 2009 19:26
Re: Pan Klaus

R^R^R^

0 0
možnosti

MaBla

1. 9. 2009 17:40
Diktát

Takový diktát se zákazem něčeho si nedovolilo ani bolševické RVHP.

0 0
možnosti

Milan Brlík

1. 9. 2009 17:39
Článek není o žárovkách

ale o Klausovi. Ať si každý svítí třeba 1000 wattovým reflektorem, když na to má. Já šetřím díky úsporným žárovkám asi 7 liber měsíčně. Jedna mě vyšla na zhruba 3 libry.. Máme je už skoro dva roky a tím pádem už jsme ušetřili desítky liber. Za celé dva roky nám rupla jedna. Do sklepa bych si ji nedal, stejně jako bych ji nekupoval na záchod. Oči mě z nich nebolí. A stowattovky prostě strašně žerou - jestli je pravidlo EU správné nebo ne, o tom ať rozhodne praxe. Pro dnešek s žárovkama končím :-)

0 0
možnosti

karel60

1. 9. 2009 19:06
Re: Článek není o žárovkách

Ale to měl pán říci, že píše z kapitalistického ráje. Jemu se nelíbí náš prezident. Nám v něčem také, ale s těmi úsporkami má tentokrát svatou pravdu. Vy asi ani nemáte přehled, jaké šmejdy úsporné k nám posílají zahraniční výrobci a to nemám na mysli věci prodávané na Vietnamských tržnicích. U nás totiž opravdu dobrá úsporka s teplým světlem, trochu připomínajícím žárovku (slunce) a solidní životností, stojí v kameném obchodu od 320 Kč výše. Osobně mám doma největší žárovku 60W (když nepočítám ty dvě 200W občas používané v reflektoru při fotografování), ale tu mi zruší příští rok. On ten zákaz výkonnějších než 100W je takový test, abychom si zvykli na další nařízení. A Klause se musím zastat, tentokrát má pravdu a Vy jste šlápl do něčeho měkkého a smradlavého.

0 0
možnosti

MaBla

1. 9. 2009 17:28
Ruku na srdce...

kdo z vás volil vstup ČR do EU?...

:-/

0 0
možnosti

j@ck

1. 9. 2009 17:29
Re: Ruku na srdce...

ja, a volil bych znovu. mam z toho jen same vyhody

0 0
možnosti
  • Počet článků 42
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2221x
Kromě občasných lehce laděných článků bych rád s čtenáři prodiskutoval témata, která mě zajímají. Předem děkuji za přínosné podněty i za vtipné chvíle strávené při pročítání příspěvků "profesionálních" diskutérů.