Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

barbarrosa

14. 8. 2009 8:34
já vidím větší srovnání

se starým Římem.Obvzvlášť v ODS jako by se v něm zhlédli.M.Topolánek je takový český Kaligula.Peníze ze státní kasy používá na své radovánky,rejdy,orgie a lumpárny.Nikdo mu v tom nebrání,protože je to starý profesionální lhář a prostřednictvím Dalíka vyděrač.Teď už jenom schází aby nechal zvolit svého koně senátorem.

0 0
možnosti

kraken

13. 8. 2009 20:39
hezky napsane a neotrely pohled

V necem mate pravdu, v necem s vami nesouhlasim.

Jednak muslimove - to uz psal nize oslik a bohuzel to vidim celkem podobne. Jinak ale je pravda, ze zaostalejsi kultury rady prijmou lepsi a poholdnejsi zivotni styl. Pokud nebudou fanaticke, oz treba u islamu hrozi (ale neni to jasne dane).

Ohledne konzumu a kultury - myslim, ze to je trochu podporovano. Ne vladci dle konspiracnich teorii (i kdyz... kdo vi? :-) ), ale konzumem, nutnosti prodat, nadprodukci. Lidi zacali chtit vsechno hned a bez namahy. A firmy to nabizi, protoze je to kseft.

A vulgarizace... neni to o vzdelani, v nekterych lidech je vulgarita a buranstvi vrozeno. A vzdycky bylo. Jen to ted je vic videt, protoze nyni maji tito lide vetsi moznost se uplatnit, je o nich slyset - internet, ve filme a hudbe je to brano jako desne dekadentni cool smer. Reseni toho je snazit se civilizovat a kulturnit lidi zevnitr. Ale to jde jen vychovou a dbanim na moralce ne zakony,ale lidmi obecne.

0 0
možnosti

Milan Brlík

13. 8. 2009 21:28
Re: hezky napsane a neotrely pohled

No, v podstatě souhlasím ...

0 0
možnosti

vit.kucik

13. 8. 2009 20:05
S myšlenkami článku vcelku souhlasím...

... snažíte se o trochu objektivnější pohled než hlavní proud alarmistických výkřiků o muslimské apokalypse... Svět se mění a člověk se změnám přizpůsobuje, aniž si to často uvědomuje... na tom není nic katastofálního. Naše pradědy před 100 lety by trefil šlak, kdyby jim někdo vylíčil naši současnou normalitu... do kostela chodí pod 2% populace, polovina párů je rozvedených, polovina dětí je počata před- nebo mimo manželství, sodomie (homosexualita) patří mezi základní chráněná práva, atd. atd. - tomu všemu by asi těžko rozuměl a my to považujeme za normální a prima... Těžko si představit, že naši vnukové se nebudou smát tomu, z čeho máme hrůzu my teď...:)) K tématu jsem psal:

http://kucik.blog.idnes.cz/c/84106/Pad-Rimske-rise-pad-moderni-Evropy.html

0 0
možnosti

Milan Brlík

13. 8. 2009 21:29
Re: S myšlenkami článku vcelku souhlasím...

Díky, článek si řečtu.

0 0
možnosti

st.st

13. 8. 2009 19:31
Karma a zahraji si na věštce :)

Až lidé pozbudou hrdosti na své rodné vlasti a vznikne hrdost nová, kterážto vyvěrat bude z hrdosti na původ ze Země, tehdy své války přenesou do vesmíru.

úspěšný den

S. Stupka

0 0
možnosti

Milan Brlík

13. 8. 2009 21:30
Re: Karma a zahraji si na věštce :)

Hezké :-) Děkuju.

0 0
možnosti

kion123

13. 8. 2009 17:55
No

tvůj kamarád Petr má nejspíš pravdu.

Ale ještě je možno to zvrátitR^!!

0 0
možnosti

Milan Brlík

13. 8. 2009 17:59
Re: No

Za poslední dva týdny jsme se o tom bavili asi už pětkrát . Třeba mě nakonec přesvědčí :-)

0 0
možnosti

oslik

13. 8. 2009 17:50
Rád bych sdílel váš "optimismus",

ale vy asi nevíte nic o islámu, že? Ten si teď prožívá svůj středověk a na globální civilizaci rozhodně připraven není. Na expanzi však naprosto skvělě...

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS