Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

xs123

4. 6. 2009 12:40
Vždyť má pravdu.

Bohužel na obrázcích z mítigů fyzicky mladí hází vejce a fyzicky staří na ně fyzicky útočí. je fakt, že autor zjednodušuje na mládí´dobré a stáří = šoatné, ale bohužel, mohou si za to dnešní fyzicky staří. Staré generaci tak nějak průžezově chybí to, za co si jich mladí mohou vážit: klid, rozvaha, nadhled, moudrost. Čeští  důchodci -to je zlej závistivej dědek a zlá pomlouvačná ženská. To není starý pán, věnující se svým koníčkům, povznesený nad malichernosti dnešní politiky, nebo hodná babička, která peče dobré buchty.

0 0
možnosti

Milan Brlík

5. 6. 2009 0:26
Re: Vždyť má pravdu.

je fakt, že jsem zjednodušoval ... každopádně naprostý souhlas s váma.

0 0
možnosti

Mahas

3. 6. 2009 17:47
kazdy projikuje to svoje

docela jsem se pobavil pri cteni nekterych komentaru. Spousta lidi ma pocit, ze autor se navazi do starych lidi, z jine generace. Je videt, ze napsany text je mnohdy neco jineho, nez co nam nabidne mozek pri interpretaci. Pritom venuje vice nez polovinu vysvetlovani pojmu " stary" a "mlady". Ja bych ze sveho paradigmatu rikal "progresivni" a " konzervativni - nebo spis pohodlni". Jeste tam napise pripad s babickou, ktera i ve svem veku cte, tridi odpad a ma sve duvody, proc nekoho voli a jineho ne, ktere jsou podporeny argumenty a nejen nejakou populistickou retorikou. Presto mnozi diskutujici proste jen urazeji autora. Jako by ten clanek necetli. Zahledli jen slova " stari", "mladi", "souboj generaci"... to prece staci, ne?

0 0
možnosti

Milan Brlík

3. 6. 2009 18:18
Re: kazdy projikuje to svoje

Taky mám takový pocit :-)

0 0
možnosti

ant.

31. 5. 2009 23:57
...kdybyste dokázal pochopit psaný text...

,,,tak byste nemohl zplodit tak stupidní blábol. Stačí si přečíst větu... "Jak už jsem naznačil, věk

v tomto „generačním“ střetu nehraje příliš velkou roli"....Vy možná studujete bohemistiku, ale reagujete spíše jako student tataristiky...:-)...a jen doufám, že vás nepotkám, až budete páchnout u voleb...;-DRv

0 0
možnosti

Milan Brlík

1. 6. 2009 0:09
Re: ...kdybyste dokázal pochopit psaný text...

Dík :-)

0 0
možnosti

halfman

31. 5. 2009 23:33
To je vtip?

Pane Brlíku,musím na váš text reagovat, jelikož takový paskvil se jen tak nevidí. V celém svém článku si odporujete. Stavíte fakta na nějakém sociologickém průzkumu, nebo  jak jste přišel na to, že na mítinky ČSSD chodí jen staří pro balonky a všichi mladí hážou vajíčka?  A proč dělíte účastníky mítinků na staré a mladé? Co se týče charakteristik obou skupin (staří, mladí), to jste vymyslel sám? Já si to vysvětluju tak, že vajíčka chodí házet jenom mladí "blbci", kteří zřejmě nemaají co na práci a k v volbám by ani nepáchli. Je jedno, jestli člověk volí ODS nebo ČSSD, slušný člověk volí rozumnější formu protestu! Mě jako studenta bohemistiky váč článek natolik zaujal, že ho vezmu do školy na jazykový rozbor. Budu mít na 2 hodiny o čem vykládat...

0 0
možnosti

ant.

31. 5. 2009 23:58
...kdybyste dokázal pochopit psaný text...

,,,tak byste nemohl zplodit tak stupidní blábol. Stačí si přečíst větu... "Jak už jsem naznačil, věk

v tomto

„generačním“ střetu nehraje příliš velkou roli"....Vy možná studujete

bohemistiku, ale reagujete spíše jako student tataristiky...:-)...a jen doufám, že vás nepotkám, až budete páchnout u voleb...;-DRv

0 0
možnosti

rqmark

31. 5. 2009 19:04
Kdo je větší ikona?

Dobrý den,

prosím Vás, mám k Vašemu článku jednu obrovskou výtku. Proč to píšete? Já jmem hledal v textu nějakou racionální úvahu. Vy to píšete jak scénář pro béčkový Hoolywodský film. Co jsem si tedy přečetl? Zjednodušený popis mládí a stáří v kterém každý čtenář jednoduše pochopí, kdo je ten k budižničemu. Následné zatřídění stáří na stranu sociáních demokratů. V závěru nám pak ukážete kontrast mezi vizemi Paroubka, tedy lpění na mnohdy nelogických hodnotách a vizemi mládí jako PŘÍLEŽITOST, POKROK. Ptám se proč takovéto zjednodušení, proč takovéto asociace? Vždyť vy jste dle toho článku úplně stejná ikona generačního střetu, ale v opačném gardu! Evidentně hajíte mládí a stáří zatracujete. Proto prosím o smysluplné  pravicové názory, ne téměř ideologické bláboly. OK, říkáte dluhy. Já říkám, ok zvyšme  TEĎ hned daně a ty dluhy zaplaťme!!! A to zas nééé že, to je eéé?!!      

0 0
možnosti

Milan Brlík

31. 5. 2009 20:22
Re: Kdo je větší ikona?

Píšu to, protože mě baví psát. Všechny články nemusí být nutně hluboké, všeobjímající, všezahrnující a korektní, ne? Prostě názor, jeden pohled, z jednoho úzkého úhlu. Od toho je blog - můžete si psát co chcete, co Vás zrovna napadne. Píšete taky blog?

0 0
možnosti

hnupobijce

31. 5. 2009 12:07
A co stari jako zivotni zkusenost, sklizeni ovoce sve prace

... ?

0 0
možnosti

hnupobijce

31. 5. 2009 12:10
Re: A co stari jako zivotni zkusenost, sklizeni ovoce sve prace

Mladi jako nezkusenost, hledani , ... ?

0 0
možnosti

Frenky

30. 5. 2009 13:47
Volby.

Všechny tyto akce proti ČSSD a Paroubkovi mi připadají jakoby odněkud

připravené a řízené.Je to zajímavé,protože ostatní strany a jejich představitelé jsou

stejní jenom mají jinou barvu.Za posledních 20let ,kromě svobody a ta je samozřejmě nejdůležitější,nic moc nezlepšilo.Teď je to na mladých generacích,tak se ukažte!Morálně i prací.Ze svých rodičů a prarodičů si  příklad neberte.Řešte politické problémy prostřednictvím stran,kterým

dáte důvěru.Jinak to nejde.

0 0
možnosti

JBetak

30. 5. 2009 14:20
Re: Volby.

Představitelé ostatních stran neovládají tak bravurně aparátčickou mluvu. V tom je Paroubek nedostižný, z ničích úst tak silně nevane dech normalizace.

S těmi stranami to tak nadějně jako Vy nevidím.

0 0
možnosti

Frenky

30. 5. 2009 13:29
Mládí.

Tato "vajíčková válka" a diskuze okolo mohou být i velkým zklamáním až prohrou

Jestli mladá generace-věkem-se zmůže

jen na tyto akce,anebo ještě hůře na vandalismus,tak je budoucnost v (Y).

0 0
možnosti

Milan Brlík

30. 5. 2009 13:31
Re: Mládí.

Už jenom to, že se "zmohla" na ukončení vajíčkové války je známkou toho, že to celé bude v pohodě a žádný extremistický převrat nehrozí ... :-)

0 0
možnosti

haja

30. 5. 2009 12:07
Dobrý článek

Já myslím, že to autor vystihl velmi dobře a nikoho neuráží. Vždyť jasně říká, že i starý člověk může mít "mladé názory." Podle mého názoru je politika, kterou provádí Paroubek absolutně zcestná, protože  je nesplnitelná. Jsou to sliby,které by nesplnila žádná politická strana, prostě jenom populismus na přilákání volilčů. Je to smutné, že takovým planým slibům věří tolik lidí. Ale jestli se mu podaří prosadit aspoň něco, tak to bude vichřík ve státní kasičce.

0 0
možnosti

dr.Spina

30. 5. 2009 11:04
Bičem je potřeba Paroubka vypráskat

 z české politiky, ne po něm jen házet vejce. On se nám směje i přes stékající vaječný sliz na své nafoukané tváři, jist si naší bezmocí zabránit mu v pokračování demagogického ohlupování líných a hloupějších spoluobčanů, skrz které bude mít jistotu a prosperitu on a  skupina jeho nohsledů a  zbytek populace bude pouze přihlížet ke svému postupnému ožebračonání. Hitler se též nejprve bil za luzu a teprve po získání její podpory a hlasů všem ukázal svoji pravou tvář. Co se bude dít za Paroubka po jeho spojení s komunisty po předčasných volbách, kdy obě tyto partaje v součtu budou mít většinu, už víme; chvíli tu vládl a úpadek všech hodnot je zřetelný dodnes. A především tu bude msta. Msta vůči všem, kteří nešli s ním. To jsme tu však již měli. Chceme to zpět?

 Apropó: Už se zjistilo, kdo tu Paroubkovou přefikl? Tvrdík? Nebo Dimun?

0 0
možnosti

Milan Brlík

30. 5. 2009 12:13
Re: Bičem je potřeba Paroubka vypráskat

Ono by to možná ani nebyla taková tragédie, kdyby sociállní demokracie dosáhla nějakého výraznějšího vítězství, i kdyby se potom spojila s komunisty. Jsme v Evropě, euro taky někdy musíme přijmout a - podle mého názoru - nějaká slabší daňová progrese by taky neškodila (většina vyspělejších evropských ekonomik ji má a podniká se tam ostošest). Ovšem s tím, co je dnes ve vedení ČSSD něvěřím tomu, že by strana splnila ani ty socialistické reformy, které tak ráda vykřikuje do éteru; prostě by se zase další 4 roky nestalo vůbec nic a dopadli bychom jako Maďarsko.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS