Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
C

cojanato

9. 3. 2009 19:12
Hezke!

CESKO-prof.Tunel.Gronsko-taky?

0 0
možnosti
HS

Humprey sir

8. 3. 2009 10:21
Věřte vědcům ale chraňte se těch, kteří zároveň navrhují

řešení - To už je od dob Marxe cesta do pekel. Jedna věc je definovat a dokázat problém a naprosto jiná je otázka řešení. To už je svrchovaté území ekonomů a politiků, a HLAVNĚ TĚCH, KTEŘÍ JE VOLÍ.

A už především se chraňte poslouchat ty, kteří tvrdí, že současný systém parlamentní demokracie je překonaný, neb je okamžitě potřeba globální akce. To je cesta do pekel a mohlo by stát, že bychom záviděli Stalinovi a Hitlerovi jejich humanitní chování k lidem...

0 0
možnosti
MB

Milan Brlík

8. 3. 2009 11:59
Re: Věřte vědcům ale chraňte se těch, kteří zároveň navrhují

Tak to jo, to je jasne. Já pořád říkám, že je GO zbytečně zpolitizované téma.

Pokud bude někdo tvrdit to co říkáte, že někteří tvrdí, tak je nejspíš blázen. Sám jsem takové hlasy ještě neslyšel, ale je pravda, že se o veřejné dění moc nezajímám ... maximálné občas přečtu iDnes nebo jiný zpravodajský server a televizi nemám ... takže jsem možná trošku pozadu.

0 0
možnosti
MB

Milan Brlík

7. 3. 2009 16:55
Nestrannost

Nikdy jsem netvrdil, že budu něco hodnotit objektivně. Za prvé to ani není dost dobře možné, jelikož nejsem robot. A za druhé, u tak těžce politicky vyhraněných lidí jako je Václav Klaus to ani dost dobře není možné. S ním buď souhlasíte nebo nesouhlasíte. Jeho názory jsou vychýleny politickou vírou a přesvědčením. Proto jeho argumenty někdy vyplynou tak vtipně, jako například včera při přeletu nad Grónskem. Kdyby vedl věcnou a politicky nestrannou debatu na základě faktů, tak by se s ním dalo polemizovat.  Ovšem Klausm stejně jako sousta místních čtenářů, je přesvědčen, že odmítání globálního oteplování jaksi souvisí s pravicí a volným trhem, kdežto připouštění si potenciálních nebezpečí plynoucích z GO jaksi souvisí se socialismem a levicí. Což je naprostá a nebetyčná blbost. Důležitá jsou fakta a debata o nich. Politika tady nemá co dělat.

0 0
možnosti
MB

Milan Brlík

7. 3. 2009 16:56
Re: Nestrannost

Bože, v třetí větě si domyslete jiná slova ... :-)

0 0
možnosti
BM

Bedra

7. 3. 2009 0:09
Prezident má PRAVDU, nebučí se stádem!

neb to, co způsobuje změny zavinila srážka Pluta s jinou

planetkou a jeho destrukci s tím, že polovina skončila v našem slunci!

Důkaz je, že Pluto (původně planeta SS) byla z oběžnic slunce

vyškrtnuta. No a tato nežádoucí hmota tam cirkuluje a dělá

periodické staleté problémy s dopady na klima Země.Proto Grónsko-zelená země ve středověku..!;-D To není výmysl je to matematicky spočítané!

0 0
možnosti
K

K-D

6. 3. 2009 16:32
Taky si ukápnu trochu jedu

Ono v té době bylo tepleji i v Evropě, u nás díky tomu Slované káceli lesy ve vyšších polohách. Splavená ornice a vznik lužních lesů na dříve štěrkových náplavech je jasný důkaz.

Jinak v Grónsku měli lepší podmínky než na Islandu, ale hlavně se drželi rybolovu a pastevectví. Konec osídlení v Grónsku byl nakonec způsoben několika krutými zimami.

---- a víte, že víno se v Anglii přestalo pěstovat až kolem roku 1 500?

0 0
možnosti
MB

Milan Brlík

6. 3. 2009 16:42
Re: Taky si ukápnu trochu jedu

Člověk si chce rýpnout do Klause a takhle to dopadá ... ;-D

O tom víně vím, slyšel jsem o tom minulý čtvrtek na přednášce. Klima bylo tehdy celkově teplejší, to bezpochyby. Ovšem bylo způsobeno něčím jiným, než CO2. CO2 mělo za posledních několik set let téměř stejnou hodnotu. Otázkou zůstává, co se stane teď, když je CO2 o 40% výš než kdykoliv za posledních 450 tisíc let a co se stane, až bude v roce 2050 na oněch 550 ppm. To se ale hodí spíše k minulému článku. Tento neberte moc vážně :-)

0 0
možnosti
MSH

Macurobijec sir Humprey

6. 3. 2009 15:29
kde je jaký divení?

Z letadla toho moc za celé ty dlouhé hodiny vidět není. Jediná věc dominuje, jediná věc je tak velká, že ji není možné přehlédnout. Je to Grónsko, Greenland, "zelená" země, která je i v éře údajného globálního oteplování bílou pustinou sněhu a ledu, ač tam v době středověkého oteplení, od 10. do 14. století, byla na řadě míst obdělávána zemědělská půda. Oxid uhličitý však člověk do ovzduší svou průmyslovou činností asi tehdy nijak masově nevypouštěl. Nabízí se myšlenka, že tehdy asi na globální teplotu působily jiné faktory než CO2. Ale jedu na konferenci o globálním oteplování, a proto bych se předem neměl rouhat.

0 0
možnosti
MB

Milan Brlík

6. 3. 2009 15:51
Tady:

Je to Grónsko, Greenland, "zelená" země, která je i v éře údajného

globálního oteplování bílou pustinou sněhu a ledu, ač tam v době

středověkého oteplení, od 10. do 14. století, byla na řadě míst

obdělávána zemědělská půda.

0 0
možnosti
LM

Aaron71

6. 3. 2009 15:14
Globální zteplání

Mě nezajímá. Už aby bylo jaro.

0 0
možnosti
MB

Milan Brlík

6. 3. 2009 15:16
Re: Globální zteplání

Tady už je! Sluníčko, ptáčci, všecko jak má byt! Akorát v tem Grónsku je furt klemra. Toš nevím, těžko řéct s tým oteplováním.

0 0
možnosti
RK

krakra

6. 3. 2009 14:55
Austrálie Grónsko

Pane autore

V Austrálii je někjolik staletí počasí stále stejné a za spáleniště opravdu globální oteplování skutečně nemůže, za spáleniště může člověk který tam rozdělal oheň a nezvládnul to.

To že je v Grónsku zima i v létě je všeobecně známí fakt, pokud to nevíte doporučuji vrátit se do základní školy.

0 0
možnosti
ŠS

CHYREN

6. 3. 2009 14:50
Vydávat spáleniště v Austrálii

za globálně-oteplovací důkaz je taky hodno exota.;-D Zejména, když pachatelé požárů byli dopadeni. Aspoň z větší části. Ty jsi mi vzdělanec..,ale na teplého vypadáš. To jo.;-D;-D[>-]

0 0
možnosti
  • Počet článků 42
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2221x
Kromě občasných lehce laděných článků bych rád s čtenáři prodiskutoval témata, která mě zajímají. Předem děkuji za přínosné podněty i za vtipné chvíle strávené při pročítání příspěvků "profesionálních" diskutérů.